Stint numero due plus lite nattjobb

Det gick väldigt fint att ta sig genom 2h k racetempo. Visst, man är lite matt efteråt, men det är absolut görbart.

Trots att hela stinten gick i mörker lyckades jag sänka bästa varvtid ner till 1:56.1. Skulle vara fint att komma ner på en 1:55-tider innnan racet är över. Vi fick lite nya missljud också. Dels uppstod en kraftfull resonanseffekt runt 4000 rpm. Gissar på att avgasröret har fått ett nytt hål. Efter en snabb radiocheck med John så visade det sig att det bara lät så illa inne i bilen, det lät som vanligt utanför. Så bra då.

Det andra missljudet hördes från vänster bakhjul. Det låter som om hjulet tar i hjulhuset. Det hörs dock bara på ett ställe på banan så vi lever med det också. Dessutom drar bilen lite till vänster under inbromsning, helt normalt är det inte men det ökar på spänningen lite.

Hoppade i säng direkt efter min stint, hade bara 4 timmar på mig att sova, så jag skippade all form av kommunikation med omvärlden och skulle snabbnana. Det visar sig dock att det tar tid att somna när man ligger 30m från en racerbana.

Jag tror att jag somnade och sov bortåt 1h innan Mange stormade in i husvagnen och sa att vi är svartflaggade pga bensinläcka. John hade redan stuckit till Statoil så jag fick sätta igång felsökandet själv. Det första vi lade märke till var att vänster bakhjul satt ca 1 dm längre bak än vad det brukar göra. En trasig stabiliseringsarm till bakre bärarmen hade gett upp. Det troliga var att den pajade redan under min körning och i så fall skedde det INNAN jag satte min bästa tid. Vi gjorde iaf en provisorisk lagning vilket tog ca en timme(!) Vi beslöt oss för att vår bästa gissning angående bensinläckan var att den berodde på att vi hade överfyllt tanken och att det var bensin i påfyllnadsröret som letade sig ut. Det bästa med den teorin är att den innebär att vi inte behövde göra ngt. Innan vi släppte iväg Fredrik på sin stint kollade vi även frambromsarna och det var väl tur?

Bromsbeläggen var helt slut. Totalt. Finito. Så vi satte igång med att byta belägg. Att byta belägg är precis en sån där aktivitet som man tror att man kan ända tills man ska göra det i mörker och kyla och har skitbråttom då man plötsligt inser att saker tar tid. Som tur var så skulle vi ju byta på båda sidor och efter att ha övat oss på höger sida gick det riktigt fort på vänster sida. Som en sista check lyfte vi bilen och torkade upp all bensin som fortfarande låg och plaskade. Sen åkte Fredrik iväg. Och sen kom regnet.

Väntar in Fredrik om ca 15 minuter för tankning samt förarbyte. Sen ska jag försöka sova en timme till.

Sent from my iPhone

Permalink | Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *